• Informácie k zápisu

    ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA 

    4.4.2024 o 15:00 hod. 

    Možnosť prihlásiť dieťa elektronicky na tomto odkaze: Elektronická prihláška

  • Pozvánka na zápis

  • Noc s Andersenom

    Noc s Andersenom

    Práca žiakov III.B triedy v krúžku ČaFK Raťafák v tomto školskom roku vyvrcholila populárnym podujatím NOC S ANDERSENOM v piatok 22.3.2024, ktoré je zamerané na podporu čítania žiakov. V piatkový večer žiakov čakalo prekvapenie v knižnici, ktorá sa zmenila na ľadové kráľovstvo. Čítali si knihu H. CH. Andersena Snehová kráľovná. Pozvanie prečítať úvodnú rozprávku prijal primátor mesta Sobrance Ing. Ján Sklár spolu so svoju dcérou. Potom pokračovali v čítaní samotní žiaci. Poniektorí sa dokonca na chvíľu premenili aj na samotného Andersena. Nechýbali sprievodné aktivity a súťaže súvisiace s čítaním – práca v pracovnom zošite, hľadaj svoju literárnu dvojicu, skladanie slov, šifrovanie správ do knihy. V tento deň si žiaci pripomenuli aj Svetový Deň vody štafetovou súťažou tímov, pri ktorej si trocha zabehali. Hlad zahnala výborná pizza a smäd obyčajná voda. Neskorý večer končil filmovou rozprávkou Snehová kráľovná a pukancami, ktoré do kina neodmysliteľne patria. Odmernou bola krásna kniha Snehová kráľovná, záložka do knihy, pohľadnica a diplom za účasť. Unavení a spokojní odchádzali domov o 22:00 hod. Už teraz sa tešia na ďalší ročník.

    Fotogaléria

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí

    Návštevníkov, ktorí prišli naozaj v hojnom počte, vítali škriatkovia, lesná víla a MÚDRA SOVA - maskot našej školy. Po úvodnom predstavení pani riaditeľkou nasledovala prehliadka školy. Jej priestormi predškolákov sprevádzal Mgr. Pavol Balog a budúci triedni učitelia prvákov – PaedDr. Iveta Džubová a Mgr. Stanislava Godočík. Deti si prezreli našu novú školskú knižnicu a dielne, ale najväčším lákadlom bola možnosť pozrieť si naživo predvádzané chemické a fyzikálne pokusy v zrekonštruovanej učebni prírodovedných predmetov, ako aj možnosť zašantiť si v školskej telocvični. Zaujímavé popoludnie pokračovalo v školskej jedálni, kde predškoláci zažili hravú angličtinu s pani učiteľkou Mgr. Jarkou Ujhelyiovou. Záverečným prekvapením bola vtipná show kúzelníka Wolfa a Sranda banda, ktorá deti nesmierne zaujala a pobavila. Nechýbala chutná recepcia. Deň otvorených dverí sa vydaril – bol pestrý, pútavý a zábavný. Tešíme sa na budúcich prvákov!

    Fotogaléria

  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda

    V okresnom kole Geografickej olympiády 12.3.2023 boli naši žiaci opäť veľmi úspešní a získali dve prvé miesta: kategória G (5. ročník): Ella Alexandra BALIOVÁ V.A – 1. miesto, Ján KORNÚC V.A – 2. miesto, Jakub BOHÁČIK V.A – 6. miesto, kategória F (6.-7. ročník, 1.-2. roč. OGY): Nelly Natália ONDIČOVÁ VII.A – 1. miesto, Juraj PRAŠČÁK VI.A – 2. miesto, Alexandra GAJDOŠOVÁ VII.A – 4. miesto, kategória E (8.-9. ročník, 3.-4. roč. OGY): Sofia MINČÁKOVÁ IX.A – 5. miesto, Veronika MARCINOVÁ IX. A – 6. miesto. Blahoželáme! Nelly a Jurko nás budú reprezentovať na krajskom kole v Košiciach. Na Geografickú olympiádu žiakov pripravovala PaedDr. Lenka Borzová.

    Fotogaléria

  • Tanzánia - divoké srdce Afriky

    Tanzánia - divoké srdce Afriky

    Žiaci 5. až 9. ročníka si mohli netradičným spôsobom rozšíriť svoje geografické vedomosti prostredníctvom účasti na živo moderovanej audiovizuálnej projekcii „Tanzánia – divoké srdce Afriky“, ktorá bola realizovaná v priestoroch Domu kultúry v Sobranciach 22. marca 2024 v rámci vzdelávacieho projektu Svet okolo nás. Cieľom bolo rozšíriť a upevniť základné znalosti žiakov nielen z oblasti geografie, ale aj biológie a dejepisu, a zároveň rozšíriť ich všeobecný prehľad o bežnom živote ľudí a jeho zvykoch v danej lokalite. Autori projektu Svet okolo nás, o svojom trojmesačnom pobyte v Tanzánii a na ostrove Zanzibar natočili naozaj zaujímavý film. Podelili sa s nami o svoje zážitky, ukázali nám divoké zvieratá v národných parkoch - tzv. africkú päťku, zvyky kmeňa Masajov, vysvetlili nám prečo sa neoplatí kúpať vo Viktóriinom jazere, opísali problematiku otroctva, nezabudli ani na tradičné africké jedlá a iné zaujímavosti, ktoré súviseli s ich pobytom v Afrike.

    Fotogaléria

  • OZNAM

  • Pozvánka na DOD

  • Deň otvorených dverí

  • Volejbal dievčat

    Výborné 2. miesto v okresnom kole súťaže Volejbal dievčat. Školu reprezentovalo družstvo v zložení: Vanesa Olexová, Karolína Beňaková, Alžbeta Semjanová, Alexandra Maľučká, Karin Hiráková, Jana Novotňáková, Liana Kurucová a Laura Plišková. Za prípravu ďakujeme Mgr. Petrovi Dankovi.  

  • Hviezdoslavov Kubín

    NAŠI TALENTOVANÍ RECITÁTORI

    Okresné kolo recitátorskej súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy sa uskutočnilo 12.3.2024. Žiaci našej školy boli aj tento rok mimoriadne úspešní: 1. kategória – próza: Timotej MIHALČO IV.A – 1.miesto, poézia: Melánia POPOVIČOVÁ IV.A – 2. miesto s postupom na krajské kolo, 3. kategória – poézia: Sofia JARECKÁ VII.B – 2. miesto s postupom na krajské kolo. Srdečne blahoželáme a za prípravu ďakujeme PaedDr. Ivete Džubovej a Mgr. Dagmar Hredzákovej.

    Fotogaléria

  • Škôlkári v knižnici

    Škôlkári v knižnici

    V piatok 8. marca 2024 našu školskú knižnicu navštívili deti z MŠ Elba v rámci mesiaca marec, ktorý je mesiacom knihy. V knižnici ich privítalo Ľadové kráľovstvo. Detičkám knihovníčka PaedDr. Adela Hadvabová prečítala rozprávku Snehová kráľovná od Hansa CHristiana Andersena. Deti pozorne počúvali a aktívne odpovedali na otázky. Dostali úlohu pomôcť Gerde vyslobodiť Kaya zo zajatia Snehovej kráľovnej. Úlohu ochotne splnili. Vyrobili si záložku do knihy a dostali sladkú odmenu. Absolvovali aj prehliadku našich tried.

    Fotogaléria

  • Vidiečanova Habovka

    Vidiečanova Habovka

    Naši talentovaní speváci opäť medzi najlepšími!

    5. marca 2024 sa Emanuel Mikulanič a Tomáš Vaľko pod vedením vyučujúceho hudobnej výchovy Mgr. Vladimíra Mikulaniča zúčastnili regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí pre okresy Michalovce, Sobrance a Trebišov s názvom VIDIEČANOVA HABOVKA. Emko získal ocenenie a diplom v zlatom pásme, Tomáš bol úspešným interpretom v striebornom pásme. Srdečne blahoželáme!

    Súťaž je vrcholným podujatím svojho druhu na Slovensku a uskutočňuje sa od roku 1976. Jej cieľom je podporovať a rozvíjať poznanie hudobného folklóru Slovenska, vzťah k tradičnej ľudovej kultúre, štýlové interpretačné schopnosti muzikantov a spevákov a objavovať nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti interpretácie ľudovej hudby.

    Fotogaléria

  • Lyžiarsky výcvik 2024

    Tohtoročného lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 35 našich ôsmakov a deviatakov už tradične v stredisku Lopušná dolina. Dobré snehové podmienky, nádherné počasie, ale aj zábavno-relaxačné aktivity (motokáry, Aqua City, laser game) prispeli k celkovej spokojnosti. Za skvelý priebeh ďakujeme vyučujúcim Mgr. Beáte Macikovej, Mgr. Jurajovi Klamovi, Mgr. Petrovi Dankovi a Mgr. Patrikovi Šepeľakovi.

    Fotogaléria

  • Šaliansky Maťko

    Šaliansky Maťko

    Dňa 22. februára 2024 sa v CVČ v Sobranciach uskutočnil už 29. ročník recitačnej súťaže v prednese povestí s názvom Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali dve žiačky v dvoch kategóriách. V 2. kategórii súťažila Melánia Popovičová (IV.A), ktorá suverénne dominovala a získala 1. miesto a zároveň postupuje do krajského kola. V 3. kategórii získala Sofia Jarecká (VII.B) krásne 2. miesto. Dievčatám srdečne blahoželáme a za prípravu ďakujeme pani učiteľkám PaedDr. Ivete Džubovej a Mgr. Dagmar Hredzákovej.

    Fotogaléria

  • Učiteľský ples

  • Súťaž Expert

    Súťaž Expert

    Expert Geniality Show je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 5.-9. ročníka, v ktorej žiaci súťažia v rôznych oblastiach od prírodných vied, cez jazyky, históriu, kultúru, logické úlohy a hlavolamy až po športové témy. Naši najšikovnejší experti získali diplomy a vecné ceny.

    9. ročník - Kristián Marcin, Karolína Beňaková, Alžbeta Semjanová, Vanesa Olexová, Juliana Cebeňáková

    8. ročník - Jozef Jenčík

    7. ročník - Alexandra Gajdošová, Sofia Jarecká

    6. ročník - Juraj Praščák, Ján Jenčík

    Jozef Jenčík získal titul “EXPERT”, Juraj Praščák a Alexandra Gajdošová získali titul “TOP EXPERT”. Blahoželáme.

    Fotogaléria 

  • Valentín v III.A

    Sviatok sv. Valentína žiaci III.A triedy oslávili trošku netradične. V rámci spolupráce rodiny a školy ho strávili v spoločnosti jednej z mamičiek p. Simonky Fedorkovej, ktorá prišla žiakom ukázať svoju záľubu - výrobu mydlových dekorácií. Žiaci si spolu s pani Simonkou vyrobili mydlové srdiečka, ktorými potešili svojich rodičov. Pani Simonke Fedorkovej patrí naše veľké „ĎAKUJEME“.

    Fotogaléria

  • Učiteľský ples

    Po rokoch sa vraciame k tradícii organizovania UČITEĽSKÉHO PLESU pre učiteľov, absolventov a priateľov našej školy

    Fotogaléria

  • Oznam

    Z dôvodu zvýšeného a stúpajúceho počtu respiračných ochorení, po dohode s RÚVZ v Michalovciach

    prerušujeme vyučovanie - chrípkové prázdniny

    dňa 2. februára 2024 (piatok).

    Vyučovanie bude pokračovať 5. februára 2024 (v pondelok).
     

    Mgr. Beáta Maciková - riaditeľka školy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Komenského 6, Sobrance
    Komenského 357/6, 073 01 Sobrance
  • mobil riaditeľka: 0908 709 698
    kancelária: +421 (56) 6282334
    kancelária mobil: 0911 520 140
    jedáleň: +421 (56) 6523038

Fotogaléria